Question Въпрос относно дългосрочната стабилност на мефедрон и други катинони

Ksalos

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Тази статия предполага, че мефедронът, както и другите катинони, са нестабилни в определени разтвори (MeOH, ACN).

Има ли някой солидна информация за дългосрочната стабилност на мефедрона и другите катинони извън разтвор?

Какво може да се направи освен хладно, сухо, херметично и защитено от светлина съхранение, за да се осигури най-дългосрочна стабилност?

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
383
Използвайте изсушители. запазете онези малки пакетчета силикагел и ги сложете при вашите неща. никога не съм го правил с мефедрон, но работи при гъби.

цветно или непрозрачно стъкло може да го предпази от светлина повече от обикновеното. може би опитайте с кехлибарено стъкло? то е специално създадено, за да предпазва нещата от излагане на светлина :3

Не бих се притеснявал твърде много, стига да вземеш стандартни мерки, би трябвало да е добре. доколкото знам, мефедронът е сравнително стабилен

Ksalos

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Съжалявам, че съм толкова настоятелен, но намерих тази тема, която предполага, че мефедронът може да се подложи на разграждане като метилон и метатион:

Нямам достатъчно познания по химия, за да прегледам надеждно точките сам.

Дългосрочната стабилност е наистина важен момент за мен, защото обичам да събирам химикалите си и обикновено не ги вземам много често.

Бих искал да сложа добро количество мефедрон за дългосрочно съхранение (евентуално над 10 години) и би било наистина лошо, ако накрая се окажа с купчина безполезни боклуци.

Last edited:

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
383
Прочетох поста, който изпратихте! ето някои полезни отговори:

"Други предполагат, че мефедронът, запечатан в херметически затворена торбичка с цип (моето предложение е да използвате две торбички и да изстискате целия въздух и двата пъти), може да се съхранява в продължение на две години (публикация на Мона Лиза) без загуба на ефикасност. Съхранявайте в херметично затворена среда без влага."

"Наскоро завърших партида метилон на 4 години и тя беше толкова добра, колкото и при първото придобиване. Съхранява се в тънък цип при стайна температура на тъмно и сухо място."

"В друг доста известен форум има човек, запознат с химията, който предполага, че и мефедронът, и метилонът би трябвало да са сравнително стабилни, тъй като и двата са bk-кетони, макар че това е само предположение. Той каза: "Повечето фенетиламини са дълготрайни, ако се съхраняват на сухо и тъмно място (като години!)"... но кой знае. Въпреки това съм откривал метилон на повече от две години, който все още е ефективен и който просто е бил съхраняван в запечатана найлонова торбичка на стайна температура, макар и на светло. Тя обаче е забелязала леко влошаване на ефикасността на някои стари неоди и спиртни напитки от първо поколение, датиращи от началото на 2007 г., което може да предполага известно разграждане на мефедрона (основната им предполагаема тайнствена съставка)..."

ако може да оцелее 2-4 години в шибан плик с цип (в един от отговорите се казва, че е метилон, но не мисля, че мефедронът би се разградил много по-бързо), мисля, че ще се справите, ако го сложите в херметически затворен кехлибарен стъклен буркан и хвърлите там няколко пакета силикагел. съхранявайте го на хладно място с много малко светлина, разбира се.