адаптер, залепен за реакционната ми колба

alterego

Don't buy from me
Resident
Reaction score
6
Здравейте,
Бърз въпрос;
Адаптерът ми се заклещи на колбата за реакция. ( имаше много топлина и налягане и аз понякога манупулирах реакциите, като покривах за секунда с тумба края на рефлукса). Използвах Ai/Hg, между другото.
Някакви предложения?

Jordan Belfort

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
60
Поставете адаптера под вряла вода или използвайте октанов брандер и се опитайте да го разхлабите. По-добре 20 малки леви десни, отколкото една силна дясна, защото ще го счупите.

Не сте използвали вазелин

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
297
Загрейте женската част с пистолет за горещ въздух, сешоар с накрайник, нещо за запояване с горещ въздух, загрейте равномерно около и само женската част. Разклатете частите наляво-надясно и назад-напред и след това ги завъртете силно. Не се е получило? Добавете няколко капки концентрирана сярна киселина за няколко часа, за да може да проникне в съединението, измийте, опитайте да усучете, ако не се получи, нанесете отново топлина и опитайте отново.

Не се получи? Това е моментът, в който разбивам по-малко ценната част, за да спася по-важната.

alterego

Don't buy from me
Resident
Reaction score
6
Така че ги отделих ( без да ги напукам) .
Благодаря за съветите, момчета.
Нагрях женското съединение и го усуках ( с ръкавици за заваряване, така че не се получи захват) не беше успех.
След това използвах чукче с гумена глава и направих около 1000 мини удара ( буквално не беше използвана сила, само за нуждите на вибрацията). След това водното уплътнение между тапите започна да се разваля и знам, че това е моментът! извадих го с право движение ( все още имаше нужда от сила, но нямаше повреди)
Сега съм щастлив! Че чисто новата колба не е повредена заради евтин китайски адаптер 24/40 от няколко долара...

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
297
Звучи малко катоһттр://.....

Ами просто за да се уверим, че няма недоразумения:

Лявото е мъжко, а дясното е женско

IVs98gcbQ2

alterego

Don't buy from me
Resident
Reaction score
6
Да, моята колба: беше нс 29/32( така че рихтовата става на снимката, като женска част)
Преходник: 29/32 към 24/40 (мъжката част беше заклещена в женската част на колбата)
Преходник женска част към мъжки кондесор (24/40)

Loki12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
31
Топлинните пистолети са много полезни за нещастни ситуации като тези; както и ръкавиците за барбекю за 15 долара, които ви позволяват да хванете горещото стъкло. Добрият сешоар е също толкова добър, колкото и топлинният пистолет, но може да отнеме повече време, за да загрее стъклото до необходимата температура за разделяне.