Метод за кристализация на 4mmc бина

kinshasa99

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Опитах да кристализирам солен разтвор в NaCl
23 г NaCl се разтварят в 100 мл вода и
100 g 4mmc и го поставих във фризера, но. методът се провали.
Сега имам твърдо вещество 4mmc, смесено с NaCl (сол)
Някой знае ли как да се отдели солта от 4mmc?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Утрябва да се отървете от водата. ще остане смес от NaCl + 4-mmc. след това добавете IPA и оставете да заври (на 100 г от сместа 2 л IPA). 4-mmc ще се разтвори в IPA, а NaCl ще остане като утайка. филтрирайте . след това дестилирайте IPA. но по принцип за този вид кристализация не се използва NaCl, а CaCl - бъдете внимателни)

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
ако добавите малко солна киселина към воден разтвор на mef + вода, нормално ли е тя да кристализира при отрицателна температура във фризера? при - 16 - 20 градуса. водата няма ли да замръзне заедно с mef?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
ще замръзне

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
разтворете 4-mmc във водка или в смес от вода + ацетон (50% / 50%), тогава няма да замръзне. но няма да получите големи кристали по този метод. кристалите ще бъдат много малки, като снежинки

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
В следващата тема пишат, че при -8 водата няма да замръзне, не са ли опитвали при тази температура? Струва ли си да се вярва? Кристалите са много плътно разположени един до друг, изглеждат твърди

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
ако концентрацията на 4-mmc във вода е 1 г на 1 мл или повече от 1 г на 1 мл, то при -8С разтворът няма да замръзне. но вече при -10С или по-ниска температура разтворът замръзва

george123

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Когато искам да кристализирам, трябва да изчакам да се изпари цялата течност? много персонал да остане във вода? колко дни нормално трябва да изчакам

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
10-15 часа. това е изохидричен метод на кристализация - пренасищането на разтвора настъпва поради спадане на температурата на разтворителя (водата). около 10-20% от 4-mmc ще останат във водата. следователно не изхвърляме водата, а я изпаряваме, за да извлечем останалия 4-mmc

george123

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Виждам Вашите методи как да кристализирам, но защо хората дават 2-3 мл за 1 г 4 ММС това ще е разликата Колко големи са кристалите. повече разтворител повече 4 ММС остава на вода?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
3-4 ml за 1 g - това е за изотермичния метод - когато се постигне пренасищане на разтвора поради изпаряване на разтворителя. колкото по-дълго се изпарява разтворителят, толкова по-голям е размерът на кристала. но този метод изисква много дълго време - от 2 седмици до 2 месеца (в зависимост от състава на разтворителя - съотношението вода/спирт или ацетон)

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
не. този метод е различен. с NaCl той е искал да понижи точката на замръзване на водата, за да може по-пълноценно да се утаи 4-mmc хидрохлорид от нея. но очевидно съм грешал. за понижаване на точката на замръзване на водата се използва не NaCl, а CaCl. 10% разтвор на CaCl понижава точката на замръзване на водата до -20С. NaCl понижава температурата на замръзване на водата само до -3С

Last edited by a moderator:

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
Кристализира ли калциев хлорид при температура минус 20 или не? Какво е тогава значението на кристализацията, ако Мефедронът ще трябва да бъде изчистен от CaCl чрез друга кристализация? Можете да го замените с ацетон, той също ще понижи температурата на замръзване, тогава няма да е необходимо нищо да се отделя.

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
CaCl при -20С не кристализира и не се утаява (остава във водата). Аз също предпочитам да използвам ацетон за понижаване на точката на замръзване на водата - според мен е по-лесно и по-удобно

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,857
Deals
1
3Y7eMz4RaB
1BmoclFY8v

Вие не сте точни, погледнете тези графики.
Както вече казах, този метод изглежда неефективен

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Благодаря за информацията за помощта!

subzero013

Don't buy from me
Resident
Reaction score
24
Да се отделя сол с друга сол, разбира се, е съмнителен вариант. Въпреки това можете да опитате върху малък брой. Кажете ми какво сте постигнали при температура минус 8 градуса за кристализация от вода? В домашните фризери температурата започва от минус 12 - 14, а в лабораторията от минус 10. Лошо ли гледам или има някакъв нестандартен начин?

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Отговорът е прост: зима, минусови температури...

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Минус 10 също отговаря на изискванията